ypiresies frontistirio mesis ekpaideusis

Τα νέα μας!

Δεν θα υπολογίζεται ο Γενικός Μέσος Όρος βαθμολογίας των μαθητών της Γ Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Αν και ο ισχύον νόμος δεν αποσαφηνίζει το εάν  τελικά  θα συμπεριληφθεί  ο ΓΜΟ βαθμολογίας της Γ Λυκείου  των μαθημάτων   στον υπολογισμό της τελικής έκδοσης των μορίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ -ίσως χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή-τουπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το νέο πρόεδρο του ΙΕΠ Νεκτάριο Κουζέληετοιμάζει την υπουργική απόφαση, η οποία θα ορίζει ότι “Ο ΓΜΟ δεν θα υπολογίζεται”.

Στο  νόμο που ισχύει  η μοναδική αναφορά που γίνεται είναι η εξής:

“Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο”.

Ο υπουργός στο esos

“Υπάρχει επεξεργασμένη η αναγκαία Υπουργική Απόφαση, είμαστε σε συνεννόηση και με το ΙΕΠ για τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά, εξαντλητικά αναλυτικά για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, τις ρυθμίσεις που αφορούν τις εξετάσεις”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos.

Πριν τις ενδοσχολικές θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν πριν τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και των μαθητριών.   

http://www.esos.gr/arthra/41118/panelladikes-ola-osa-prepei-na-gnorizoyn-oi-ypopsifioi-gia-ta-aei

 

φροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο πανόραμαfrontistirio thessalonikiφροντιστήρια στη θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκη