Οδηγός Σταδιοδρομίας
moria
Υποτροφίες ιδιωτικών σχολείων

Υποτροφίες ιδιωτικών σχολείων

Αναλυτική περιγραφή εξέτασης και προετοιμασίας.Συζήτηση και ενημέρωση για τις παροχές μας (βιβλία,ιδιαίτερα μαθήματα,αρχείο θεμάτων προηγούμενων ετών κ.τλ.)

Ποσοστά επιτυχίας 100% στις εξετάσεις υποτροφιών για τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Προετοιμασία από την αρχή της χρονιάς ή με ταχύρρυθμα ιδιαίτερα μαθήματα από τον Ιανουάριο σε Μαθηματικά και Νεοελληνική Γλώσσα. Φετινές επιδόσεις ενδεικτικά: 96% Γλώσσα, 94% Γλώσσα, 95% Μαθηματικά. Παρέχονται δωρεάν βιβλία σημειώσεων με επαναληπτικές ασκήσεις όλων των θεματικών ενοτήτων και με 40 διαγωνίσματα προσομοίωσης. Εξασφαλίστε την επιτυχία στις εξετάσεις κατοχυρώνοντας μια θέση στο γνωθι σαυτόν.

Τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση

Ανοίξαμε τα φτερά μας σε όλη την Ελλάδα και παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε κάθε μάθημα και κάθε τάξη. Εξειδικευμένοι και έμπειροι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν μαθητές όλων των τάξεων. Παρέχεται πλήρες και ψηφιοποιημένο υλικό, καθώς και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή ή έντυπη μορφή (αποστέλλονται εντός μιας εβδομάδας).

Δυνατότητα χρήσης κάθε ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανάλογα με την εξοικείωση κάθε παιδιού με αυτήν. Δυνατότητα ραντεβού εξ αποστάσεως κατόπιν συνεννόησης μέσω κλήσης ή βιντεοκλήσης.

Μελέτη παιδιών δημοτικού

Μελέτη παιδιών δημοτικού

Μελέτη με παρουσία δασκάλου με στόχο τη σταδιακή αυτονόμηση του παιδιού και την ολοκλήρωση της μελέτης χωρίς βοήθεια.

fylladio dimotikou
Ιδιαίτερα μαθήματα

Ιδιαίτερα μαθήματα

Δημιουργήστε το δικό σας πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.Κάντε ένα σχεδιασμό ωρών και μαθημάτων και σύντομα θα λάβετε από εμάς μια ολοκληρωμένη πρόταση μαθημάτων.

Ομάδα ρητορικής και επιχειρηματολογίας

Ομάδα ρητορικής και επιχειρηματολογίας

ΟΜΑΔΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ «ΠΑΡΕ ΤΟ ΛΟΓΟ»

Κάθε Σάββατο στις 10:30 για 60 λεπτά παίζουμε ομαδικά και μαθαίνουμε να επιχειρηματολογούμε τεκμηριωμένα και να εκφραζόμαστε με ορθό τρόπο και με την απαιτούμενη ψυχραιμία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι στις μέρες μας είναι η επικοινωνία. Συχνά νέοι διαπληκτίζονται, γιατί αδυνατούν να υποστηρίξουν την άποψη τους με ψυχραιμία αλλά και με ισχυρά επιχειρήματα. Άλλες φορές ,παρόλο που έχουν την πρόθεση να υπερασπιστούν τη γνώμη τους τεκμηριωμένα, είτε δε βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις είτε διστάζουν να μιλήσουν μπροστά σε κοινό χωρίς άγχος. Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για ένα παιδί λοιπόν να λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας ομάδας, να αποδεχτεί τους άλλους συμπαίκτες του, να συνεργαστεί μαζί τους αρμονικά, να οργανώσει τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και τελικώς να εκφωνήσει ομιλία μπροστά σε όλους με θάρρος και ψυχραιμία; Στην ομάδα ρητορικής κι επιχειρηματολογίας «Πάρε το λόγο» τα παιδιά συνεργάζονται, επικοινωνούν, ανταλλάσσουν ιδέες, διασκεδάζουν, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, αποκτούν ευφράδεια λόγου και μαθαίνουν να υπερασπίζονται με μαχητικότητα και δυναμισμό τη γνώμη τους. Σε κάθε συνάντηση επεξεργάζονται μια θεματική ενότητα που σχετίζεται τόσο με την ύλη της νεοελληνικής γλώσσας όσο και με επίκαιρους προβληματισμούς, σέβονται τον χρόνο προετοιμασίας που ορίζει η κλεψύδρα και το παιχνίδι ξεκινά! Μερικά από τα οφέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η απόκτηση ευφράδειας, ορθής έκφρασης και σωστά δομημένου λόγου, πλούσιου λεξιλογίου, αυτοκυριαρχίας αλλά και αυτοπεποίθησης, υπομονής, μαχητικότητας κι επιμονής ! Με σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα τολμήστε, επιχειρηματολογήστε, διεκδικήστε και κερδίστε!

Hθικά διλήμματα

Hθικά διλήμματα

Τα διάφορα ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από την ηθική έχουν όχι μόνο υπάρξει προβληματισμοί ανά τους αιώνες αλλά έχουν αποτελέσει και τη βάση ολόκληρων πολιτισμών.Τα ηθικά διλήμματα δε θα μας δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις μα θα μας δημιουργήσουν ερεθίσματα για σκέψη και περισυλλογή και θα αναπτύξουν προβληματισμούς που θα καλλιεργήσουν την κριτική μας ικανότητα. Το σεμινάριο διατίθεται για παιδιά Λυκείου κι ενηλίκους. Αν η ηθική είναι ένα ταξίδι, όπως λέγεται, εμείς σαλπάρουμε τον Οκτώβριο με περιορισμένες θέσεις.

Ξεκινώντας ας σκεφτείς τι είναι σωστό και τι είναι λάθος; Άραγε είναι σωστό να σχεδιάζεις το παιδί που θα αποκτήσεις; Είσαι υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής; Πολλά ακόμα ερωτήματα και απαντήσεις είναι στο γνώθι σαυτόν!

Ενημέρωση για τις υπηρεσίες μας

Ενημέρωση για τις υπηρεσίες μας

Αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία μας,την παροχή και το κόστος των υπηρεσιών μας.

Βιωματικό εργαστήριο συγκέντρωσης προσοχής για παιδιά, εφήβους και ενήλικους

Βιωματικό εργαστήριο συγκέντρωσης προσοχής για παιδιά, εφήβους και ενήλικους

Νέο βιωματικό εργαστήριο με πρακτικές δοκιμασίες συγκέντρωσης προσοχής.Εκμάθηση χρήσιμων τεχνικών και στρατηγικών με στόχο την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση σε ένα στόχο και ελαχιστοποίηση της απόσπασης προσοχής. Τμήματα παιδιών 7-11 ετών ,12-15 ετών και τμήματα ενηλίκων.Κατάλληλο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.Περιορισμένες θέσεις.

Μαθησιακές δυσκολίες

Μαθησιακές δυσκολίες

Στο γνώθι σαυτόν πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί στις μαθησιακές δυσκολίες θα αναλάβουν την ολοκληρωμένη προετοιμασία του μαθητή. Εντοπίζουμε τον τύπο της μαθησιακής δυσκολίας, θέτουμε στόχους και με σωστό προγραμματισμό και τις κατάλληλες τεχνικές οδηγούμαστε στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Κλείστε το ραντεβού σας κι ενημερωθείτε αναλυτικά.

Ιδιαίτερα μαθήματα για υποτροφίες και προετοιμασία ΙΒ

Ιδιαίτερα μαθήματα για υποτροφίες και προετοιμασία ΙΒ

Εξειδικευμένη προετοιμασία για τις εξετάσεις υποτροφιών International Baccalaureate (IB)

Το International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) είναι ένα διετές πρόγραμμα που αντιστοιχεί στη Β' και Γ' Λυκείου και προετοιμάζει τους μαθητές για την είσοδό τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι μαθητές εγγράφονται στο πρόγραμμα ΙΒ μετά την ολοκλήρωση της Α' Λυκείου. Το Δίπλωμα του ΙΒ είναι επίσης ισότιμο του ελληνικού Απολυτηρίου.

Σεμινάριο ετυμολογίας

Σεμινάριο ετυμολογίας

Όλα τα παιδιά αναρωτιούνται γιατί να μάθουν αρχαία ελληνικά και σε τι θα τους χρησιμεύσουν στη ζωή τους. Οι απαντήσεις δίνονται με ένα παιχνίδι με τις λέξεις στον κόσμο της ετυμολογίας. Η άρρηκτη σύνδεση μεταξύ της αρχαίας και της νέας ελληνικής γλώσσας θα μαγέψει κάθε παιδί και θα απαντήσει στην πράξη σε κάθε απορία ή ερώτημα που ανακύπτει, καθώς αποδεικνύει πως η σωστή χρήση της νέας ελληνικής περνά μέσα από τη γνώση αρχαίων ελληνικών. Το σεμινάριο γίνεται με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα και ετυμολογικών λεξικών.

Κατάλληλο για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Υποτροφίες του Φροντιστηρίου

Υποτροφίες του Φροντιστηρίου

Κάνε την εγγραφή σου με έναν φίλο /φίλη σου και κερδίστε 10% έκπτωση και οι δύο. Ισχύει για εγγραφές στο πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων και μόνο για νέους μαθητές. Η έκπτωση δε λειτουργεί αθροιστικά με άλλα πακέτα εκπτώσεων.

  • Ξεκινάς την Α' γυμνασίου και θέλεις να αριστεύσεις;

Το γνώθι σαυτόν σε στηρίζει και προσφέρει 6 υποτροφίες με έκπτωση 35% επί των ετήσιων διδάκτρων σε μαθητές που θα φοιτήσουν σε δημόσιο σχολείο.

Αξιολόγησε τις γνώσεις σου μέσα από ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μαθηματικά και γλώσσα και διεκδίκησε την υποτροφία σου για 8 διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα σε μαθηματικά, νεοελληνική γλώσσα και αρχαία ελληνικά.

  • Πρόκειται να πας Β' λυκείου;

Διεκδίκησε μία από τις υποτροφίες του γνώθι σαυτόν για το βασικό πρόγραμμα μαθημάτων. Προσκόμισε τον έλεγχό σου, απάντησέ μας σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και κέρδισε την υποτροφία σου.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα ενημερωθείς αναλυτικά για τη διαδικασία.

Δωρεάν επαναληπτικά μαθήματα προετοιμασίας για Α' γυμνασίου

Δωρεάν επαναληπτικά μαθήματα προετοιμασίας για Α' γυμνασίου

Δωρεάν επαναληπτικά μαθήματα ύλης ΣΤ Δημοτικού σε Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά διάρκειας 2 εβδομάδων για την ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο (χωρίς προϋπόθεση εγγραφής).Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων θέσεων. Εγγραφές έως 20 Αυγούστου, έναρξη 27 Αυγούστου.

Παραγωγή λόγου (Στ' Δημοτικού)

Παραγωγή λόγου (Στ' Δημοτικού)

Παραγωγή λόγου με ενίσχυση λεξιλογίου κι εκμάθηση βασικών τεχνικών.Απαραίτητη για την ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο.

Παραγωγή λόγου (Λύκειο)

Παραγωγή λόγου (Λύκειο)

Εκμάθηση βασικών τεχνικών για τη σωστή παραγωγή λόγου. Γλωσσικές ασκήσεις. Οδηγίες για ορθό τρόπο έκφρασης.

Ειδικά τμήματα παραγωγής γραπτού λόγου για Α΄ έως και Γ΄ Λυκείου. Εκμάθηση τεχνικών παραγωγής λόγου, εμπλουτισμός λεξιλογίου, τήρηση δομής, επιλογή σωστού ύφους κι επικοινωνιακού πλαισίου είναι μερικά από όσα χρειάζονται για την απόλυτη επιτυχία στην έκθεση. Πρόλαβες να δεσμεύσεις τη θέση σου; Τότε έγραψες άριστα στην έκθεση.

Παραγωγή λόγου (Γυμνάσιο)

Παραγωγή λόγου (Γυμνάσιο)

Μεθοδολογία ορθής γραφής κι εμπλουτισμός λεξιλογίου.Βασικές τεχνικές πύκνωσης λόγου.

Ειδικά τμήματα παραγωγής γραπτού λόγου για Α΄ έως και Γ΄ Γυμνασίου. Εκμάθηση τεχνικών παραγωγής λόγου, εμπλουτισμός λεξιλογίου, τήρηση δομής, επιλογή σωστού ύφους κι επικοινωνιακού πλαισίου είναι μερικά από όσα χρειάζονται για την απόλυτη επιτυχία στην έκθεση. Πρόλαβες να δεσμεύσεις τη θέση σου; Τότε έγραψες άριστα στην έκθεση.

Δημιουργική γραφή

Δημιουργική γραφή

Δημιουργική γραφή για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.Ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικής σκέψης.Βασικές τεχνικές σωστής έκφρασης και συγγραφής.

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Το τεστ μέσω της προσωπικής έκθεσης του κάθε μαθητή εξάγει συγκεκριμένα αποτελέσματα προκειμένου να δείξει ποια επαγγέλματα ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη και ανάλυση από έμπειρους και πιστοποιημένους συμβούλους, το τεστ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο οδηγό που συμβάλει στις εύστοχες επιλογές σταδιοδρομίας. Με την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής, ο μαθητής είναι σε θέση να ανακαλύψει και να στοχεύσει σχολές και επαγγέλματα που ταιριάζουν με τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητα του.Κάθε τεστ αναλύεται με διεξοδική συζήτηση.

φροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκη