ypiresies frontistirio mesis ekpaideusis

Τα νέα μας!

Η καθυστέρηση οφείλεται στην έκδοση αποτελεσμάτων για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ
 
Σε ερώτηση που έχει θέσει το esos τον Αύγουστο του 2016 στον τότε υπουργό Παιδείας  Ν. Φίλη   εάν το υπουργείο έχει αναζητήσει τρόπους ώστε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων να ανακοινώνονται νωρίτερα, έλαβε την ακόλουθη απάντηση από την Γενική Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που τον πλαισίωνε:

"30 Ιουλίου θα μπορούσαμε υπηρεσιακά να έχουμε δώσει τα πάντα, αν δεν είχαμε το λόγο των ικανοτήτων των στρατιωτικών και τα αποτελέσματα των ΤΕΦΑΑ”.

 Ο Νίκος Φίλης στη συνέχεια συμπλήρωσε: “ Υπάρχει το εξής θέμα, το υπονοήσατε στην ερώτησή σας, πρέπει να βγούνε τα αποτελέσματα για όλες τις σχολές μαζί. Συνεπώς και για τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές.

 

Οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές σχολές μετά τις εξετάσεις που γίνονται, κάνουν τις δικές τους εξετάσεις για δεξιότητες και συνεπώς είναι δύσκολο, από ότι μας έχουν πει, να τελειώνουν νωρίτερα. Είναι δύσκολο.  Και παλαιότερα και τώρα έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Έχει δυσκολία και σας είπα γιατί. Γιατί χιλιάδες παιδιά, δεν είναι εκατοντάδες, χιλιάδες παιδιά, 20.000 περίπου παιδιά διεκδικούν να μπούνε στις στρατιωτικές σχολές.

Τα παιδιά αυτά δίνουν εξετάσεις πρώτα, μαζί με όλα τα παιδιά στις εισαγωγικές και μετά καλούνται να κάνουν τα τεστ δεξιοτήτων. Γυμναστική, ψυχοκοινωνική διερεύνηση κλπ. Άρα είναι δύσκολο να γίνει αυτή η επιλογή”.

 

https://www.esos.gr/arthra/58425/ypoyrgeio-30-ioylioy-mporoyme-na-anakoinosoyme-tis-vaseis-kai-ta-onomata-ton

φροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο πανόραμαfrontistirio thessalonikiφροντιστήρια στη θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκη