ypiresies frontistirio mesis ekpaideusis

Τα νέα μας!

Επειδή φέτος η 30ή Ιανουαρίου είναι ημέρα Σάββατο, η εορτή των Τριών Ιεραχών στα σχολεία θα γίνει την προηγούμενη ημέρα Παρασκευή , καθώς το Προεδρικό Διάταγμα 201/1998, άρθρο 4, προβλέπει τα εξής:

“Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή τις δύο πρώτες ώρες και το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του παρόντος Π.Δ.”

Η παρ. 9 του άρθρου 139 του ίδιου Π.Δ. σχετικά με τον εκλησιασμό  προβλέπει τα εξής:

i. εκκλησιασμός των μαθητών κατά σχολείο ή τάξη πραγματοποιείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και με τη συνοδεία των εκπ/κών στις παρακάτω περιπτώσεις:

ii. Την εορτή των Τριών Ιεραρχών και τις εθνικές εορτές, σύμφωνα με το άρθρο 4 αυτού του Προεδρικού διατάγματος.

iii. Την ημέρα του Πολιούχου, όταν οι τοπικές συνθήκες του εορτασμού το επιτρέπουν.

iv. Μια φορά το μήνα σε εργάσιμη ημέρα, τις δυο πρώτες ώρες, μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού κι εφόσον εξασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ασφαλή μετάβαση των μαθητών.

v. Εκτάκτως μέχρι τρεις φορές το διδ. έτος, όταν κρίνεται σκόπιμο από το σύλλογο διδασκόντων, σε ώρες λειτουργίας ή μη του σχολείου.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Η περσινή εγκύκλιος για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, προέβλεπε τα εξής:

«Για το σχολικό έτος 2014-2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

 

http://www.esos.gr/arthra/41854/paraskeyi-29-ianoyarioy-i-eorti-ton-trion-ierarhon-sta-sholeia

 

φροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο πανόραμαfrontistirio thessalonikiφροντιστήρια στη θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκη