ypiresies frontistirio mesis ekpaideusis

Τα νέα μας!

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω του νέου συστήματος εισαγωγής, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Ενδεικτικά, θεωρείται βέβαιη η βαθμολογική πτώση των προ πενταετίας περιζήτητων παιδαγωγικών τμημάτων, στα οποία δεν αποκλείεται να μείνουν ακόμη και κενές θέσεις και η βάση εισαγωγής να κατρακυλήσει κάτω από τα 10.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η 16η Μαΐου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, στις 9 Μαΐου, και βάσει του νόμου πριν από την έναρξη των εξετάσεων πρέπει να μεσολαβήσει ένα τριήμερο διακοπής. Οι εξετάσεις θα είναι διπλές , καθώς, εκτός από τους φετινούς αποφοίτους και όσους παλαιότερους επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα των 4 μαθημάτων (συν 1 επιπλέον, εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο), θα οργανωθούν εξετάσεις για τους αποφοίτους των παλαιότερων ετών που θα εξετασθούν με το σύστημα που ίσχυε έως πέρυσι, σε 6 μαθήματα.

 

https://www.alfavita.gr/arthron/stis-16-maioy-oi-panelladikes-exetaseis

φροντιστήριο θεσσαλονίκηφροντιστήριο πανόραμαfrontistirio thessalonikiφροντιστήρια στη θεσσαλονίκηφροντιστήριο θεσσαλονίκη